Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αλτσχαμούρα

Πραγματικά υποσχέθηκα κάτι ανώμαλο και αντιχριστιανικό αλλά δεν θυμάμαι τι,απο εκεί και ο τίτλος.Σήμερα μίλησα με τον Κ.Βήτα για αυτό και δεν θα κράξω πολύ..Όχι ειλικρινά δεν θα κράξω ούτε για το πανάκριβο εισιτήριο ούτε για την μπίρα που έκανε 7 ευρώ και ήταν ξεχωριστή απο το εισιτήριο.

Τέλος πάντων δεν θα αναλωθώ στις επαρχιακές κομπίνες,δίνω απόλυτο δίκιο στους καλλιτέχνες που δεν έρχονται στην επαρχία,γιατί είμαστε κωλόζωα.Αλλά θα κράξω για άλλα πράγματα.

3...
2...
1...
Ξεκινάω.
Θυμάστε μια σειρά που βλέπαμε όταν είμασταν παιδιά.Εγώ είμουν τόσο παιδί που δεν μπορούσα να καταλάβω οτι είναι μεταγλωτισμένο και μου φαινόταν περίεργο που δεν είχαν ελληνικά ονόματα.Ήταν η πρώτη μου επαφή με τα μεταγλωτισμένα.Ο λόγος για το :


Το βίντεο είναι άξιο σχολιασμού.Βλέπουμε παιδιά να μπαίνουν στο ιδανικό σχολείο για την Μαριέτα Γιαννάκου,το οποίο θυμίζει και ολίγον τι πρώην σανατόριο.Το όνομα της σειράς-Καρουζέλ-,ίσως γιατί ξαναβλέποντας το μας τα κάνει καρουζέλ.Άλλη εξήγηση είναι οτι είναι τόσο κίτς όσο ένα καρουζέλ στο τσίρκο.Διακρίνουμε επίσης μια μεγαλοκοπέλα την Δεσποινίδα Σιμένα,όπου η ιδιότητα της δεσποινίδος υποδηλώνει την παρθενία της φυσικά.Το εκπαιδευτικό της έργο φαίνεται να κυμαίνεται σε παιδαγωγική μέθοδο τύπου Βουγιουκλάκη-Δασκάλα με χρυσά μαλλιά.Κύριοι χαρακτήρες στην τάξη είναι ο Συρίλο-μάυρος με προσόντα,η Μαρία Χοακίνα-η σνομπ κακομαθημένη γκόμενα που όταν μεγαλώσει θα πηδιέται με εφοπλιστές,ο Χόρχε-κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που όταν μεγαλώσει θα κάνει κόντρες στην παραλιακή και πολλοί άλλοι που δεν θυμάμαι,με την ιδιότητα του χοντρού,ή του σκατόπαιδου,του gay,της μυξοπαρθένας καθώς και μια κοπελίτσα την οποία την πειράζουν όλοι γιατί είναι πολύ κλαψομούνα.Άλλοι χαρακτήρες είναι η διεθύντρια Οράκα,η οποία μοιάζει απο τις ντομινατριξ τύπισσες που η μόνη χαρά που νοιώθουν στα σκέλια τους είναι απο τον δονητή τους του οποίου του έχουν δώσει και όνομα,καθώς και η καθηγήτρια μουσικής η οποία ο μοναδικός λόγος που διορίστηκε ήταν γιατί διάβασε καλά στον ασεπ.
Ηθικό δίδαγμα:Το μικροαστικό Μεξικό είναι χειρότερο απο την μικροαστική Ελλάδα.

Σειρά έχει η Μαρία της Γειτονιάς:

Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση του Τουίτι με τον γάτο.Πηγαίνει ο σπαστικός τουίτι σπάει τα αρχίδια του γάτου και μόλις ο γάτος αντιδράσει τότε γυρίζει στο κλουβί του και το παίζει θύμα.Έτσι και εδώ η Μαρία είναι καλή καλή και μολις της πει μια κουβέντα η Σοράγια είναι κακιά,χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας το βρωμόξυλο που τρώει η Σοράγια απο την Μαρία,τόσο ξύλο που κάνει τα φατάλιτι του μόρταλ κόμπατ να μοιάζουν το μικρό σπίτι στο λιβάδι.
Εγώ για μικρότερους λόγους και θέλω να πάρω εκδίκηση,η Σοράγια και αν είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Ηθικό δίδαγμα: Πάτα κάτω τις γλυκανάλατες και πολιτίκαλι κορρέκτ γκόμενες!!!!
υ.γ. Ίσα χαμούρα Μαρία που μου θες παραμύθι και Τσαικόφσκι!!!

Επόμενο:

Αυτή τη σειρά ποτέ δεν την κατάλαβα.Ξεκίνησα να την βλέπω στον στρατό,μέσα στη μονάδα και τσατιζόμουν πολύ όταν με έβαζαν να κάνω αγγαρεία την στιγμή της κορύφωσης(προφανώς όχι της κορύφωσης της Μαντάμ ντυμένη Halloween ζέβρα,αφού πριν καν αναφερθεί στο παραπάνω βιντεάκι η ανοργασμικίλα της,την είχα καταλάβει ήδη).Εκεί που νόμιζα οτι η καημένη η Σοράγια έφαγε πολύ ξύλο,οι παραπάνω κυρίες έδωσαν άλλη διάσταση στον όρο "βρωμόξυλο".Αμερικάνικο κανάλι βλέποντας τες,έτρεξε να τις προσλάβει για την εκπομπή "μονομάχος" την ξανθιά πλατίνα με τον κωδικό όνομα Τσιζπαι(απο το μυαλό τυρόπιτα) και την ανοργασμικιά ξανθιά με το κωδικό όνομα Σταφίδα (αφού μόλις την βλέπει κάποιος του σταφιδιάζεται).Η πρωταγωνίστρια στην σειρά είναι μια τύπισσα,που συνδυάζει την ομορφιά της Μαρίας της άσχημης,με τον σπασαρχιδισμό της Μαρίας της γειτονιάς αλλά θεωρείται καλή γιατί είναι φτωχιά.
Ηθικό δίδαγμα : Παίξτο φτωχιά να δεις χαίρι.

Υπάρχουν πολλά μεξικάνικα στα οποία πρωταγωνιστούν οι ίδιες και οι ίδιες λες και έχουν σταματήσει να γεννιούνται παιδιά στο μεξικό και έχουν απομείνει οι τελευταίοι survivors.Φήμες λένε οτι το επάγγελμα ήταν κλειστό και με νέο νόμο άνοιξε.Έτσι ήρθαν νέα φρούτα:βραζιλιάνικα,κουβανέζικα,κολομβιανά.Άλλο χρώμα ίδιο κόνσεπτ.
Το μόνο κόνσεπτ που δεν ακολούθησε την πεπατημένη ήταν η Παουλίνα:

Η Παουλίνα παρόλο που έμοιαζε για μεξικάνικο κουράδι,και τις περισσότερες φορές ήταν όντως,είχε όμως ευρηματικό σενάριο και καρικατούρες χαρακτήρες
1)Πάολα-η τύπισσα που έκανε τους άντρες οτι ήθελε.Κουκλάρα μου και εγώ στην θέση σου τα ίδια θα έκανα δεν φταις εσύ εάν αυτοί για ένα μουνί τα κάνουν όλα
2)Παολίνα-δίδυμη αδερφή της Πάολα,καμία σχέση τα γονίδια της όμως,γιατί δεν έμαθε τίποτα απο την αδερφή της,και το κέρατο πήγε σύννεφο.Τελικά όσο όμορφος και να είσαι αν δεν το χεις απλά δεν το χεις.
3)Κάρλος Ντανιέλ η αλλιώς τάρανδος και μαλακομπουχέσας.Δεν είσαι άτυχος φίλε μου στις επιλογές σου,αυτές που διαλέγεις απο χιλιόμετρα φαίνονται οτι είναι κουμάσια.Έχεις στην καλύτερη πρόβλημα κρίσης.
4)Γιαγιά κάτι-δεν-θυμάμαι-όνομα.Ήταν η γιαγιά του σπιτιού που ήταν αλκοολική.Έκεί λέω μάλιστα νορμάλ τυπάκι η γιαγιά.Μετά χάλασε έγινε μια γιαγιά που μύριζε γιαγιαδίλα όπως οι άλλες.
5)Τζέμα-Η ξαδέρφη του σπιτιού-δεν διευκρινίζει ποια ξαδέρφη-την οποία κανείς δεν συμπαθεί αλλά δεν ασχολείται κανείς μαζί της γιατί έχουν άλλους που αντιπαθούν περισσότερο
6)Εστεφάνια-Η θρήσκα της οικογένειας.Στάση μόνο ιεραποστολικό και σε μέρες που δεν έχουμε νηστεία.Φάτσα ανάποδου γαμώτου.Φήμες λένε οτι κάνει μπάνιο 2 φορές τον μήνα και τις υπόλοιπες μέρες μόνο αιδοίο και μασχάλες.
Οι υπόλοιποι είναι τόσο αδιάφοροι που δεν κάνω τον κόπο.
Ηθικό δίδαγμα:Το ίδιο με πάνω.Δηλαδή μόνο το μουνί της φτωχής θα δει χαρά στο τέλος,τους πλούσιους θα τους φάει το μαύρο έρεβος,εκτός απο αυτόν που η φτωχή θα χαρίσει το τριανταφυλλάκι της.

7 σχόλια:

  1. Η καλύτερη καλημέρα έβερ! Δεν έχω δει καθόλου μεξικάνικα αλλά είμαι σίγουρος πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα σε συνόδευα στο κράξιμο ευχαρίστως αλλά μου έβαλες πρώτο το Κρουζελ,το οποίο έβλεπα πολύ όταν ήμουνα μικρή και εγώ όταν δω κάτι απ'το παρελθόν λυγάω,θυμάμαι και νοσταλγώ.

    γαμώτο "Σελήνη αγαπάει Αλέξη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Νικόλαε έτσι σε θέλω ζωηρό ζωηρό όπως ξεκινάει η μέρα σου
    @αμάλθεια αγαπητή μου βρε για αυτό σκάς?Το κάνω και έντιτ και βγάζω το καρουζέλ(που λέει ο λόγος)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηθικό δίδαγμα: Κάποιος έχει ξοδέψει αμέτρητες εργατοώρες βλέποντας μεξικάνικα που αν χτυπούσε κάρτα θα ήταν ο μόνος της ηλικίας μας που θα έπαιρνε σύναξη πριν πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορούσες και καλύτερα.
    Κραξοποστ ήτανε διάολε!
    Όλο "δε θα κράξω" και "όχι, δε θα κράξω σας λέω" και να! Τι κατάλαβες? Βγήκε σοφτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tempelxaneio υπάρχει και το γιουτουμπ για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.Αλλά ξέχασα εσείς στρατό δεν πάτε για να δείτε τι είναι χαμένος χρόνος μόνο απο τον καναπεδάκο σας ξέρετε να έχετε άποψη!!!!!

    Μικρέ Μπετόβεν μαζί σου με πιάνει το μισογύνικο μου και δεν μου αρέσει.Πάνε μίλα στο μπλογκάκι σου για την περίοδο σας.

    Είδες?Έκραξα τώρα και το ευχαριστήθηκα.Ελπίζω να ευχαριστήθηκες και εσύ κράξιμο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tempelxaneio: Δεν είναι εργατοώρες,είναι απλά η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου ως φαντάρος.Άλλοι τον περνάνε διαβάζοντας βιβλία,αυτός επειδή είχε την ευκαιρία,κάηκε κυριολεκτικα.

    Θα συμφωνήσω με το αποτυχημένο προσωνύμιο(Μικρός Μπετόβεν...Πφφ!Πόσο δηλαδή;2 εκατοστά;Καλά είναι;Να το τυλίξω ή θα το πάρετε στο χέρι;).Η πρώτη σου παράγραφος φάσκει και αντιφάσκει.Τελικά κραξοpost έγινε...


    Βίντεο 1: Γιατί δεν εμφανίζεται ο Σιρίγιο(η σωστή προφορά του ονόματός του.Σιγά μην τον λένε και σειριακό αριθμό) στο opening spot;Πολύ ρατσισμός βρε αδερφέ...

    Βίντεο 2: Πράγματι,το fatality του Mortal Kombat φαντάζει πολύ παιδικό σε αυτή την κίνηση-θάνατο της Μαριγώς.Έχω πληροφορίες ότι υπάρχει fatality στο εν λόγω παιχνίδι που λέγετε "Maria la del barrio".Είναι τόσο δύσκολο,που ούτε οι κατασκευαστές του παιχνιδιού δεν μπορούν να το αναπαράγουν.Εικάζεται,επίσης,ότι έχουν χάσει τους κωδικούς(α,ρε Ντα Βίντσι τι μας κάνεις)...

    Βίντεο 3: Βάζω το μαγιό,βάζεις την λάσπη;

    Βίντεο 4: Αδιάφορο.


    Περιμένω το επόμενο σου post να είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην Dora,την μικρή εξερευνήτρια.Όταν νιώσεις έτοιμος.Θέλω να είναι τέλειο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή